[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/09\/kresevo-viva-skola-filma.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/09\/100x73\/kresevo-viva-skola-filma.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/09\/kresevo-viva-skola-filma.jpg","size":"410.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Mladi iz Kreševa snimili film 'Prazan džep'

Na  filmskoj radionici Viva škole u Kreševu na kojoj je  učestvovalo 20 polaznika, učenika srednje i osnovne škole iz tog grada, snimljen je kratki igrani film „Prazan džep“.

Na 6. Viva film festivalu, koji će biti održan u septembru naredne godine  u Sarajevu, film „Prazan džep“ takmičit će se u kategoriji Omladinski film za jednu od  nagrada.

Viva škola filma je trodnevna zabavna, edukativna i praktična radionica koja za cilj ima mladima približiti film, upoznati ih sa osnovama filma, obučiti ih da govore i razmišljaju filmski te na kraju upotrijebe naučeno i sami snime film.

 Pokrovitelj radionice je njemačka fondacija Heinrich Böll Stiftung.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!