[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/04\/14\/neretva-mostar-01.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/04\/14\/100x73\/neretva-mostar-01.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/04\/14\/neretva-mostar-01.jpg","size":"95.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Naučno-stručna konferencija pod nazivom "Umjetna inteligencija u Bosni i Hercegovini - istraživanje, primjena i perspektive razvoja" bit će održana u četvrtak i petak, 14. i 15. aprila, u INTERA Tehnološkom parku u Mostaru.

Ovaj skup, koji otvara prostor za sagledavanje aktuelnih kretanja i procesa u oblasti umjetne inteligencije na domaćem i međunarodnom planu, organizira Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u saradnji s INTERA Tehnološkim parkom Mostar.

U naredna dva dana bit će izložena 23 rada, a uz autore i koautore prijavljenih radova, konferenciji će, između ostalog, prisustvovati i učenici mostarskih srednjih škola, te studenti tehničkog i informatičkog usmjerenja. Za sve one koji ne budu mogli prisustvovati, bit će omogućeno online praćenje konferencije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Otvaranje konferencije planirano je za danas, 14. aprila, u 10 sati, a izjave za medije bit će upriličene u 9.45 sati.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!