[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/policija-bih-894.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/100x73\/policija-bih-894.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/policija-bih-894.jpg","size":"312.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Mladić preminuo tokom otklanjanja kvara na vratima humanitarnog udruženja

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

28 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– pet nasilja u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– dva posjedovanja opojnih droga;

– jedno izazivanje opšte opasnosti;

– pet teških krađa;

– tri krađe;

– devet ostalih krivičnih djela;


15 narušavanja javnog reda i mira.

45 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, jedno lice zadobilo teže, a 14 lica lakše tjelesne povrede.

8 lica je lišeno slobode, a 8 lica je zadržano.


Povreda na radu sa smrtnom posljedicom

Dana 21.01.2020.godine u 16,25 sati, obaviještena je Peta PU da je prilikom otklanjanja kvara na vratima humanitarnog udruženja “Pomozi.ba”, u ulici Azići, općina Ilidža, lice N.T., rođen 1990.godine u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Novom Sarajevu, zadobilo povrede usljed kojih je preminulo na mjestu događaja, te je od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana smrt istog. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci medicinske struke i zaštite na radu i inspektor zaštite na radu Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog događaja.


Razbojništvo

Dana 21.01.2020.godine u 19,05 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad Ž.J. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage, od iste otuđila torbu sa novcem, mobilnim telefonom i ličnim dokumentima, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 15 saobraćajnih nezgoda, od toga 13 sa materijalnom štetom i 2 sa povrijeđenim licima kojom prilikom su 2 osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 8 vozača, 11 osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti registracije, 5 neregistrovanih motornih vozila i jedno motorno vozilo zbog tehničke neispravnosti.

Pročitajte: Crna hronika 21.1.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!