[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/20\/mjesto-nesrece-policija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/20\/100x73\/mjesto-nesrece-policija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/20\/mjesto-nesrece-policija.jpg","size":"413.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

34 krivična djela i to:

– dva razbojništva;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– tri nasilja u porodici;

– tri oštećenja tuđe stvari;

– četiri posjedovanja opojnih droga;

– sedam teških krađa;

– četiri krađe;

– 10 ostalih krivičnih djela;


15 narušavanja javnog reda i mira.

55 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica zadobila teške, a 19 lica lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen povreda.

33 lica su lišena slobode, a 27 lica je zadržano.


Lišenje slobode D.S.

Dana 19.01.2020.godine u 11,15 sati u ulici Blažujski drum, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za podršku - Sektora za policijsku podršku su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg.oznaka A20-K-345, kojim je upravljao vozač D.S., rođen 1990.godine u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za navedenim licem raspisana potraga, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice D.S. je lišeno slobode i predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.


Teška krađa

Dana 19.01.2020.godine u 14,30 sati, policijski službenici Pete PU lišili su slobode lica: N.K, rođen 2000.godine i M.M., rođen 1993.godine, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti su u naselju Nadosjek, općina Ilidža izvršili krivično djelo teške krađe u dvije kuće. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Lišenje slobode S.I.

Dana 19.01.2020.godine u 16,45 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice S.I., rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 362. i člana 293. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari), na štetu Z.B. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

 

Crna hronika 12.1-13.1

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!