[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/10\/g7-samit-taormina-italija-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/10\/100x73\/g7-samit-taormina-italija-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/10\/g7-samit-taormina-italija-2.jpg","size":"152.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Ministri vanjskih poslova G7 traže od Rusije da odmah preda ukrajinsku nuklearku Zaporožje

Ministri vanjskih poslova Grupe sedam (G7) industrijskih sila u srijedu su pozvali Rusiju da odmah preda punu kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje u Ukrajini.

- Ruska Federacija mora odmah povući svoje vojnike iz okvira ukrajinskih međunarodno priznatih granica i poštovati ukrajinski teritoriju i suverenitet – navode ministri vanjskih poslova u saopćenju objavljenom u Njemačkoj.

U tom kontekstu, mi zahtijevamo da Rusija odmah preda punu kontrolu njenom istinskom i suverenom vlasniku, Ukrajini, nuklearna postrojenja u Zaporožju, kao i sva nuklearna postrojenja unutar ukrajinskih međunarodno priznatih granica kako bi obezbjedila njihove nesmetane i sigurne operacije, navodi se u saopćenju, prenosi Reuters.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!