[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/26\/bhrt-domaca-zadaca.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/26\/100x73\/bhrt-domaca-zadaca.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/26\/bhrt-domaca-zadaca.jpg","size":"96.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Ministar Krivić: Veliko hvala ekipi koja je realizovala “Domaću zadaću” na BHRT-u

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić primio je danas nastavnike koji su, u protekla dva mjeseca, zajedno sa uposlenicima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine realizirali emisiju „Domaća zadaća“.

Podsjećamo da je BHRT zbog pandemije koronavirusa uvela izmjene u svojoj programskoj shemi, te je od 16. marta započela emitovanje ove emisije, namijenjene učenicima osnovnih škola. Prema njihovoj zamisli, emisija je emitovana za učenike nižih razreda svakim radnim danom u 9:30 sati, dok je za učenike viših razreda realizirana „Domaća zadaća specijal“, sa početkom u 12:30 sati.

”Drage naše heroine i dragi naši heroji, dopustite mi da iskažem jedno veliko HVALA, za sve što ste uradili u prethodnom periodu za naš obrazovni sistem, za našu djecu. Nezamislivo je bilo da se u tako kratkom roku sve organizuje i da se nastavi sa nastavom normalnim tokom u nenormalnim uslovima. Dokazali ste da je to itekako moguće. Dokazali ste da uvijek na vas možemo računati”, riječi su ministra Krivića kojima je započeo današnji susret.

Dodao je kako razumije trud i rad koji su uložili, sve njihove nelagodnosti pred kamerama, jer nije isto za jednu nastavnicu, odnosno nastavnika kada nema reakcije od razreda, gdje se može diskutovati, osluškivati učenike jesu li nešto savladali i, eventualno, još im dodatno pojasniti.

”Ali i to ste uspjeli. O tome govore hiljade i hiljade pregleda na Youtube kanalu”, zaključio je ministar Krivić.

Svoje čestitke uputio je i BHT-u, našoj državnoj televiziji, koja je pokazala da je tu za državu u kriznim situacijama, koja je svu svoju opremu, ljudske resurse stavila na raspolaganje i realizovala ”Domaću zadaću”.

”Ja bih želio da u skoroj budućnosti skupa s vama i ostalim inovativnim nastavnicima i ljudima izvršim kvalitetnu evaluaciju onoga što je u zadnja dva mjeseca u Kantonu Sarajevo bilo poznato kao online nastava”, istakao je ministar Krivić.

Urednica Redakcije za djecu i mlade Emina Daut je navela kako ovaj projekt još uvijek nije završen te kako će se ova emisije emitovati i naredne dvije sedmice.

”Ovom prilikom želim da se zahvalim svim profesorima i profesoricama koji su imali hrabrosti da stanu ispred kamera i bez djece u razredu drže nastavni čas, a to nije nimalo jednostavno”, istakla je urednica Daut.

Ocijenila je i kako je sve uspješno završeno, te kako su uradili jedan jako dobar posao, zbog čega mogu svi zajedno biti zadovoljni.

Nastavnica matematike Fahrija Muratović je naglasila kako je u ovaj projekt ušla isključivo zbog djece, ali da je tokom njegove realizacije obogaćena novim iskustvima i saznanjima, pri čemu je istakla nove načine i nove metode rada.

”Današnji prijem za sve nas je lijepa gesta od strane vlasti, s obzirom da smo svi mi svojim nastupima na televiziji istakli svu važnost obrazovanja”, potcrtao je na kraju ovog prijema nastavnik geografije Alen Ajanović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!