[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/10\/microsoft-80659-1280_1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/10\/100x73\/microsoft-80659-1280_1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/10\/microsoft-80659-1280_1.png","size":"72.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Microsfot najavio nove promjene: Podaci iz EU će se obrađivati i skadištiti u EU

Microsoft je najavio uvođenje novosti u način obrade i luvanja podataka osoba i kompanijakoje se nalaze u Europskoj uniji unutar nje same. 

- Ako ste korisnik u komercijalnom ili javnom sektoru Europske Unije, omogućit ćemo vam obradu i pohranu svih podataka unutar granica EU - kazao je predsjednik MIcrosofta, Brad Smith, te pojasnio - Drugim riječima, nećemo morati premještati neke vaše podatke izvan granica EU kao što je bilo do sada, u određenim situacijama.- 

Kako ističu iz Microsofta, ova će se odluka primijeniti na sve Microsoftove ključne Cloud usluge - Azure, Microsoft 365 i Dynamics 365.

- Odmah započinjemo s radom i provođenjem plana, a do kraja sljedeće godine ćemo dovršiti implementaciju svih inženjerskih rješenja za realizaciju istog. Ovaj plan nazivamo EU Data Boundary for the Microsoft Cloud - dodao je Smith. 

U Microsoftu su već započeli s primjenom inženjerskih rješenja, tako da će osnovne Cloud usluge i skladištiti i obrađivati sve osobne podatke korisnika iz komercijalnog i javnog sektora unutar granica EU ako se korisnici na to odluče. Ovaj plan se odnosi na sve osobne podatke prikupljene za potrebe dijagnostike, generiranja usluga i pružanja tehničke podrške. 

Naglašavaju kako je ovakva odluka jednim dijelom odgovor na viziju EU o „Europi prikladnoj za digitalno doba“ i priznanju uloge koju tehnološki sektor treba imati kako bi Europa ostvarila svoje digitalne težnje. 

- Naš plan EU Data Boundary for the Microsoft Cloud pokrenut ćemo značajnim i trajnim ulaganjima u ekspanzivnu europsku infrastrukturu centara za podatke. Otvorili smo svoj prvi centar za podatke u Europi 2009. godine, a naš plan EU Data Boundary for the Microsoft Cloud će biti proveden u postojećim i novim centrima za podatke u 13 zemalja Europe: Austriji, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Irskoj, Italiji, Nizozemskoj, Norveškoj, Poljskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Švicarskoj. Ovi centri za podatke pružaju Cloud usluge koje pomažu našim europskim korisnicima da ostvare svoje ambicije pri postizanju digitalne transformacije i povećaju svoju konkurentnost uz sigurnost da mogu raditi u skladu sa svim važećim zakonima i propisima. Osim korisnika u zemljama članicama EU, pristup rješenjima iz plana EU Data Boundary for the Microsoft Cloud imat će i korisnici u Norveškoj i Švicarskoj - navodi Smith.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!