[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/07\/charles-michel-667.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/07\/100x73\/charles-michel-667.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/07\/charles-michel-667.jpg","size":"48.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Michel: Budućnost naše djece bit će sigurnija i bolja ako zemlje Zapadnog Balkana postanu dio Evrope

Budućnost naše djece će biti sigurnija i bolja ako zemlje Zapadnog Balkana postanu dio Evropske unije. Proces inetgracije je ključan i obje strane moraju raditi na ovome, rekao je predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel nakon samita u Tirani.

Zahvalio bih Edi Rami na veličanstvenom gostoprimstvu, naglasivši da je ovo historijski samit jer se prvi put održava na Zapadnom Balkanu između lidera EU i lidera Zapadnog Balkana.

- Moramo raditi na poboljšanju vladavine zakona, borbe protiv korupcije i sličnih problema koje se dešavaju na Zapadnom Balkanu - kazao je Michel.

- Sporazum o roamingu je jedan od koraka naprijed. Od njega će imati koristi i kompanije i ljudi i turizam će biti unaprijeđen - kazao je on.

Naglasio je da se moraju posvetiti borbi protiv posljedica rata u Ukrajini.

- Suočeni smo s teškoćama i zato je fundamentalna saradnja sa Zapadnim Balkanom. Uspjeli smo postići napredak po pitanju viza. Optimistični smo da ćemo napredovati zajedno po ovom pitanju - kazao je on.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!