[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/aa_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/100x73\/aa_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/aa_2.jpg","size":"73.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Messi i Hamilton su "podijelili" nagradu Laureus

Za najbolje sportiste godine nagradu Laureus osvojio je u ponedjeljak prvak Formule 1 Luis Hamilton i igrač reprezentacije Barcelone i Argentine Lionel Messi.

Otkako je nagrada osnovana 1999. godine, Lionel Messi prvi je nogometaš koji je imenovan za sportistu godine. Luis Hamilton treći je vozač Formule 1 koji se može pohvaliti ovim priznanjem. Prije njega nagradu je dva puta dobio Michael Schumacher, a jednom Sebastian Fettel.

Takođe, ovo je prvi put da su dva sportista dobila nagradu.

Najbolji sportista godine je gimnastičar, rekorder po broju osvojenih zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu, Simon Biles.

Španska muška košarkaška reprezentacija proglašena je najboljom ekipom godine.

Najmlađi prvak Tour de Francea u posljednjih 110 godina, Egan Bernal, primio je priznanje za najbolji podvig godine, dok je Oksana Masters, osvajačica pet zlatnih i dvije srebrne medalje u nordijskom skijanju i na Svjetskom kupu, najbolja sportašica s invaliditetom.

Hamilton je nagradu dobio Arsen Wenger, nakon čega je britanski automobilista rekao da svi sportisti imaju odgovornost dati dobar i pozitivan primjer.Lionel Messi nije prisustvovao svečanosti u Berlinu, a video porukom obratio se prisutnima i zahvalio mu na nagradi i poverenju s izvinjenjem što nije mogao doći iako je prvi nogometaš koji je primio tu nagradu.

izvor:sportklub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!