[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/01\/damir-marjanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/01\/100x73\/damir-marjanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/01\/damir-marjanovic.jpg","size":"66.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Marjanović za Start: "Dokument sa revidiranim mjerama je gotov"

Prof. dr. Damir Marjanović, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo za portal Startbih.ba kaže kako razovori o formiranju nove Vlade Kantona Sarajevo teku očekivanim ritmom te da sve liči na dogovor „starih partnera“.

-Razgovori su u toku. U tom procesu sudjeluju predstavnici samostalnih zastupnika, te predstavnici četvorke. Sve ide, za sada, očekivanim ritmom, za koji sam siguran da će u narednim danima biti intenziviran. Ono što je najbitnije dokument sa revidiranim mjerama je gotov, i sada se fokus prebacuje na kreiranje što boljeg tima koji će činiti buduća vlada Kantona Sarajevo. Sve mnogo više liči na dogovor starih partnera, i stoga sam optimista i vjerujem da ćemo u narednim danima, tačnije u mjesecu decembru dobiti novu vladu. Nema razloga za čekanje a i trenutna epidemiološka, financijska i sveopća situacija jednostavno ne ostavlja prostora nekom političkom nadmudrivanju. Svi se slažu da zbog svih građana KS i svih nas koji živimo u ovom gradu, taj proces mora biti brzo završen i biće - kaže Marjanović, koji u ovim pregovorima zastupa klub samostalnih zastupnika koji čini zajedno sa Damirom Nikšićem i Amrom Junuzović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!