[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/nermin-mandra-01.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/100x73\/nermin-mandra-01.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/nermin-mandra-01.jpg","size":"66.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Mandra: Dodikove primitivne provokacije kojim očito pokušava izazvati incident

Primitivnim performansom Milorad Dodik pokušao je poniziti instituciju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali je najviše, u stvari, ponizio sam sebe, izjavio je zastupnik SDA u Parlamentu BiH Nermin Mandra.

- Dodikovi potezi, izjave i ponašanje već odvano ga čine nedostojnim za obavljanje bilo kakve funkcije, a naročito funkcije člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da je i ogromnoj većini Srba bilo neugodno da gledaju scene iz Dodikovog kabineta i da je dosta njih osjetilo stid što ih na takav način predstavlja - kaže Mandra. 

Po njegovim riječima, Dodik je očigledno pokušao da izazove neku vrstu incidenta u Predsjedništvu BiH, pa da onda taj incident mitomanski koristi za opravdanje svojih najvaljenih poteza, kojima ozbiljno prijeti miru i stabilnosti u BiH, ali i cijeloj regiji.

- Na Dodikove primitivne provokacije, zarad mira i stabilnosti, mora se odgovoriti hladne glave i djelovanjem institucija čija je obaveza da provode zakone i čuvaju ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine - zaključio je.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!