[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/06\/l-a45039696063d287aec97d61dd5a88c5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/06\/100x73\/l-a45039696063d287aec97d61dd5a88c5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/06\/l-a45039696063d287aec97d61dd5a88c5.jpg","size":"40.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Mali: Ponovljeni izbori za Beograd su najvažniji izbori u povijesti

Srbijanski ministar financija Siniša Mali kazao je u srijedu da su ponovljeni beogradski izbori možda najvažniji izbori u povijesti Srbije te dodao kako je veoma važno na koji način građani Beograda vide dalji razvoj svog grada, ali i zemlje.

U ponedjeljak je počeo rok od mjesec dana za raspisivanje beogradskih izbora koje po Zakonu o lokalnoj samoupravi treba raspisati predsjednik Skupštine Srbije. No predsjednik srbijanske Skupštine još nije izabran, a nastavak prekinute konstitutivne sjednice državnog parlamenta dosad nije zakazan te tako ostaje otvoreno pitanje kada će Beograđani ponovno birati novu gradsku vlast.

Ponavljanje beogradski izbora izazavalo je nove prijepore srbijanske oporbe, koja mjesecima iznosi optužbe da su izbori pokradeni i vladajućih o tome kada će izbori biti raspisani te mogu li se do tada primijeniti preporuke međunarodnih promatrača da izborni proces bude pošten.

"Dobra odluka je ta idemo ponovo na beogradske izbore, hajdemo ponovo se izmiriti, da vidimo kako će i što će reći građani. Izlazimo opet s konkretnim programima, pričali smo o EXPO, Srbija - Skok u budućnost 2027. Mi ćemo pričati i u ovoj kampanji o konkretnim problemima građana, o tome kako ćemo ih rješavati, kako će cijela Srbija, kako će Beograd ići naprijed", rekao je Mali u izjavi za TV Prva.

Mali, koji je član Srpske napredne stranke kazao je kako je siguran da će njegova stranka na ponovljenim izborima  ostvariti bolji rezultat nego na prethodnim.

Srbijanska oporba tvrdi da se vladajućem SNS-su žuri da na birališta iziđe već 28. travnja a oporba inzistira da taj datum nije prihvatljiv jer se dotad ne mogu osigurati svi uvjeti za slobodne i poštene izbore.

Vladajuća Srpska napredna stranka nije uspjela osigurati većinu vijećnika za formiranje vlasti u Beogradu, pa je u subotu predsjedništvo SNS-a odlučilo da se ide na nove beogradske izbore.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!