[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/xx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/100x73\/xx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/xx_1.jpg","size":"149.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Magija Žirua presudila Atletiku, Bajern preletio kroz Rim

Bajern je već u četvtrfinalu, Čelsi sasvim blizu - epilog je treće noći eliminacione faze Lige šampiona.

Prvak Evrope bio je ubjedljiv protiv Lacija u Rimu 4:1, dok je Čelsi kao gost na neutralnom terenu u Bukureštu slavio protiv Atletika 1:0.

Bajern je iskoristio katastrofalno defanzivno veče italijanskog kluba, kažnjavao drastične greške odbrane - Musakja i Patrika, Aćerbi je postigao autogol, a 17-godišnji Musijala postigao prvijenac na najvećoj sceni.

Čelsi je bio bolji od Atletika, nadigrao lidera La Lige, a magijom Olivijea Žirua stekao veliku prednost pred revanš u Londonu.

I Stefan Savić i Adam Marušić igrali su cijeli meč. Marušić je od 31. minuta igrao centralnog defanzivca, nakon što je iz igre izašao Musakjo...

Korea 49. - Levandovski 9, Musijala 24, Sane 42, Aćerbi 47. (autogol)

Prvi put od kada je Simeone trener, Atletiko je na osam uzastopnih mečeva primio gol - posljednji put se to dogodilo 2010. godine.

69. minut - gol je. Sjajan gol Olivijea Žirua. Ermoso je posljednji dirao loptu, a Francuz je makazicama poslao u gol.

izvor;vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!