[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/100x73\/xl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xl.jpg","size":"84.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Luka Božić izabran za najkorisnijeg igrača ABA lige

Najbolji košarkaš sezone, predugovor s Valencijom i kao kruna sezone odbrana MVP titule ABA lige. Fantastični Luka Božić ponovo je izabran za najkorisnijeg igrača sezone regionalnog košarkaškog takmičenja.

Košarkaš Zadra u prosjeku je imao 20,6 poena, osam skokova, 6,2 asistencije te jednu ukradenu loptu u regularnom dijelu sezone. 

Nagradu je zaradio jednoglasno, odnosno treneri, novinari i navijači su mu dali većinu svojih glasova i sada je Božić dvostruki nositelj MVP priznanja i prvi koji će ponijeti trofej Dejana Milojevića, nazvanog po preminulom srbijanskom treneru.

Božić je zaradio 82,6 posto kombiniranih glasova, ispred bh. reprezentativca Kenana Kamenjaša iz Budućnosti i SC-a koji je dobio 12,3 posto, te Zacha LeDaya iz Partizana koji je dobio 2,4 posto glasova.

Veliko je to priznanje za Božića koji će sutra i povesti Zadrane u abaligaško doigravanje.

U susretu play-offa ABA lige ekipa Zadra gostuje kod Budućnosti sutra u 19 sati, a utakmicu možete gledati u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport 2.

izvor,Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!