[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/24\/xxrr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/24\/100x73\/xxrr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/24\/xxrr.jpg","size":"80.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Luis Enrike: Fudbal se igra do posljednjeg zvižduka; Luis Suares: Kako igrati bez lopte

Španija je na startu 16. učešća na Mundijalima slavila najubjedljiviju pobjedu u istoriji učešća "crvene furije" na najvećim smotrama. Izabranici Luisa Enrikea su deklasirali Kostariku sa 7:0, na startu Grupe E u Dohi.

"Najavljivao sam sjajnu igru u ovih deset dana i kad stvari ovako ispadnu - fudbal postaje divan sport. Smatralo se da će Kostarika biti težak protivnik koji će praviti probleme, tako smo se i pripremali. Ali, mi smo bili izuzetni s loptom i bez nje, igra je bila tečna i lijepa od prvog minuta i nismo htjeli da se završi. Utakmica se ne završava dok sudija ne svira kraj", kazao je Luis Enrike.

Posljednji put na mundijalima Portugal je sa 7:0 savladao Sjevernu Koreju 2010. godine.

Kostarika nije uputila šut u okvir gola Unai Simona i izjednačila je sopstevni antirekord - Kostarika ni 1990. goine nije šutirala u okvir protiv Barzila, i jedina je selekcija da joj nije uspjelo da zaprijeti.

"Fudbal ne možete da igrate ako nemate loptu. Oni nam nisu dali loptu! Sakrili su je i mi nismo uspejli ni do polušanse a ne da ih ugrozimo. Da bi ugrozio protivnika treba da imaš loptu", objasnio je poraz Luis Fernado Suares, selektor Kostarike.

A Španija je oborila rekord po broju uspješnih dodavanja na mundijalima i do poluvremena su kompletirali 537 tačnih pasova. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!