[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/20\/210920-lovrinovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/20\/100x73\/210920-lovrinovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/20\/210920-lovrinovic.jpg","size":"56.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Lovrinović: Parlamentarna većina ni u ovom mandatu ne funkcionira

Predsjedavajući Kluba poslanika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović izjavio je da je današnja sjednica tog tijela podsjećala na federalni parlament jer nisu prisustvovali poslanici iz Republike Srpske.

- Volio bih da nije tako, uvažavam konstataciju kolega da parlament možda nije izazvao ovo stanje, ali se ne slažem da nismo značajno tom stanju doprinijeli - rekao je Lovrinović.

Dodao je da od prošlog, pa i ovog mandata, parlamentarna većina ne funkcionira i da je mnogo stvari kojima su doprinijeli za ovakvo stanje, ali napominje da ni danas niko nije ponudio rješenje i da se krivica pokušava prebaciti na nekog drugog.

Smatra da nema smisla dalje raditi ako se unaprijed zna da nešto ne može biti završeno, nego treba sjesti i razgovarati.

Mišljenja je da se politički dogovori mogu postići bilo gdje, ali njihova realizacija mora biti u institucijama u kojima se donose zakoni i drugi propisi.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održana je danas bez prisustva poslanika iz Republike Srpske, koji su ranije odlučili da ne učestvuju u radu ovog doma, nakon odluke bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. jula.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!