[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/25\/ema-lovric-stoni-tenis-tuzla.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/25\/100x73\/ema-lovric-stoni-tenis-tuzla.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/25\/ema-lovric-stoni-tenis-tuzla.jpg","size":"365.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Lovrić među najboljih 16 na ITTF stonoteniskom turniru u Beogradu

 Mlada tuzlanska stonoteniserka Ema Lovrić, članica STK Kreka, ostvarila je veliki uspjeh na “Serbia junior & kadet Openu”, turniru iz ITTF serije za kadete i juniore, koji je prošlog vikenda održan u Beogradu.

Lovrić je u vrlo jakoj konkurenciji izborila plasmam među 16 najboljih kadetkinja. Bila je dio kadetske reprezentacije BiH i kvalifikacije je prošla sa dvije pobjede (Bugarka Ivanova 3:1 i Srpkinja Gozdenović 3:2, i jednim porazom, Indijka Baskar 0:3), te se plasirala u glavni žrijeb među 32 najbolje igračice turnira.

Za plasman među 16 najboljih, Lovrić je pobijedila Indijku Gajendran 3:2. Potom je dobila vrlo jaku Kineskinju Zhao Ziyi, koja je nastupala u dresu Poljske. Iako je pružila snažan otpor, naša igračica je poražena s 0:3, a Poljakinja je kasnije igrala u finalu.

Mlada Tuzlanka svoj uspjeh obogatila je i pobjedama u ekipnom dijelu protiv Slovakinja Stulerove 3:1 i Vinczeove 3:1, igračica Srbije Sladeček 3:0 i Pinku 3:1, te na kraju protiv Poljakinje Skube 3:0.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!