[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/26\/ljetnikamp-mislioprirodi5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/26\/100x73\/ljetnikamp-mislioprirodi5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/26\/ljetnikamp-mislioprirodi5.jpg","size":"135.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Ljetni eko kamp 'Misli o prirodi' okupio oko 60 mladih iz cijele BiH

 Gotovo 60 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, ljubitelji prirode te aktivisti za zaštitu prirode, proveli su protekli vikend, na Ljetnom kampu za mlade „Misli o prirodi!“ na Igmanu gdje su se zabavljali, upoznavali prirodu te produbljivali svoje znanje iz oblasti zaštite okoliša.

Ljetni kamp za mlade Centra za promociju civilnog društva (CPCD), održan u okviru projekta „Misli o prirodi!“ koji finansira Švedska, okupio je studente šumarstva, biologije, zaštite okoliša, ekologije, aktiviste za zaštitu okoliša, te one koji nisu direktno vezani za ovu struku, ali ih zaštita okoliša, kao možda i najvažnije pitanje našeg vremena, svakako zanima - saopćeno je iz CPCD.

Mladi iz Sarajeva, Mostara, Bihaća, Pala, Banovića, Zenice, Banje Luke i drugih dijelova Bosne i Hercegovine imali su priliku slušati predavanja stručnjaka koji su o zaštiti okoliša govorili iz različitih uglova.

Posljednji dan kampa proveden je u potpunosti prirodi, a mladi aktivisti su, između ostalog, naučili kako se orijentisati u prirodi, kako koristiti kompas i druge alate te kako se snaći ukoliko se nekada zateknu u teškim planinskim uslovima.

Nakon tri dana druženja, učenja i zabave, mladi su se razišli uz obećanje za nastavak druženja ali, što je još važnije, zajedničko djelovanje na zaštiti okoliša.

Centar za promociju civilnog društva, kroz projekat „Misli o prirodi!“, nastavit će s nizom aktivnosti usmjerenim prema mladima u cilju podizanja njihove svijesti te razvijanja znanja i vještina iz oblasti okoliša - navodi se u saopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!