[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/xs_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/100x73\/xs_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/xs_2.jpg","size":"67.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ljekari zabranili brz povratak: Konor pauzira šest mjeseci

Nekadašnji prvak UFC u dvije kategorije primio je veliki broj udaraca u desni list, a njegova nestabilnost na prednjoj nozi na kraju i dovela do prilike za „Dijamanta“ da dođe do tehničkog nokauta „paklenom“ serijom.Kao što je to uvek i slučaj poslije UFC priredbi, ljekari promocije pregledaju borce i u slučaju povreda prepisuju period tokom kojeg bi sportista morao da odsustvuje iz zvaničnih borbi. U slučaju 32-godišnjeg Mekgregora (22-5 MMA, 10-3 UFC) zabrana će važiti 180 dana, a razlog za to je potencijalna povreda kosti potkolenice (tibije i fibule).

Ipak, ukoliko pregledi pokažu da je povreda sanirana, Mekgregor će moći ranije da se vrati u UFC oktagon. Poarjeu je prepisana obavezna sedmodnevna pauza „zbog odmora“.

„Noga mi je skroz mrtva. Mislio sam da njegove udarce blokiram cevanicom, ali su svi udarci zapravo pogađali mišić, pa je on pretrpeo veliku štetu“, izjavio je Konor Mekgregor govoreći o povredi.

Novozelanđanin Den Huker, kojeg je nokautirao Majkl Čendler, dobio je preporuku mirovanja od 45 dana, od čega 30 bez ikakvog kontakta.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!