[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/100x73\/xg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xg.jpg","size":"86.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Lebron se vraća poslije zbrke oko kovid testova

Međutim, jedan od najboljih igrača Lige već će večeras biti na raspolaganju treneru u gradskom derbiju protiv Klipersa. NBA liga objasnila je kako je to moguće.

Poslije dva negativna testa napravljena u razmaku većem od 24 časa, Lebron Džejms je izašao iz zdravstveno-sigurnosnog protokola. Stavljen je pod protokol u utorak, 30. novembra, pošto su testovi dali različite rezultate. Među njima je i početni pozitivni test urađen 29. novembra. Dodatno testiranje potvrdilo je da on nije pozitivan slučaj.

U skladu s protokolom od  restarta sezone 2019./2020. u Orlandu, uzorak koji je dao početni pozitivan test obrađen je još dvaput i jednom je bio pozitivan, a jednom negativan na dva različita PCR uređaja. Poslije toga Džejms je bio na dodatnom testiranju 30. novembra, kada je jedan test dao negativan, a drugi klinički nejasan rezultat“, objavila je konfuzno saopštenje NBA.

Lebron je ove sezone propustio već 12 od 23 utakmice Lejkersa – dve zbog povrede trbušnog zida, osam zbog povrede zgloba, jednu zbog suspenzije poslije incidenta u Detroitu, i sada jednu zbog NBA protokola. izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!