Iako se tortilje najčešće pripremaju s mesom, još su i bolje s laganim sastojcima poput špinata, paradajza i finih sireva, a tzatziki umak od grčkog jogurta hladi nepce na ljetnim vrućinama.
Sastojci:
8 većih tortilja
smrznuti ili svježi špinat
pola šoljice sušenog paradajza u maslinovom ulju
desetak crnih maslina
2-3 komada mozzarelle
1 šolja mrvljenog feta sira
1 kašika svježeg kopra
Za tzatziki umak
Reklama - nastavite čitati ispod oglasa
grčki jogurt
1 sitno nasjeckani krastavac
2 češnja bijelog luka
1 kašika soka od limuna + 1 kašika naribane limunove kore
so, biber, kopar, 2 kašike maslinova ulja
Priprema:
Za umak pomiješajte sve sastojke, začinite ih po želji te umak ohladite barem 10 minuta.
Peć zagrijte na 200 °C te na lim stavite papir za pečenje. Na tortilju stavite špinat, nasjeckani sušeni paradajz , masline i sireve te poklopite drugom tortiljom.
Ponovite postupak s preostalim tortiljama te ih sve stavite na lim i pecite oko 8-10 minuta. Poslužite s tzatziki umakom i uživajte!
Želite da provjerite određenu vijest da li je tačna? Ili da prijavite lažnu vijest?
Popunite dole navedenu formu i pošaljite nam, a mi ćemo provjeriti navedeno!
Notifikacije
Željeli bismo vam slati notifikacije o najnovijim vijestima i aktuelnostima.
U skladu s novom europskom regulativom, StartBiH.ba je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. StartBiH.ba koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja. Nastavkom pregleda portala StartBiH.ba slažete se sa korištenjem kolačića. Više