[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/23\/l-d0707bbbffdeea3e6bdb82ec11ea3b28.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/23\/100x73\/l-d0707bbbffdeea3e6bdb82ec11ea3b28.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/23\/l-d0707bbbffdeea3e6bdb82ec11ea3b28.jpg","size":"71.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Kulturno vjerski dani - Naša Gorica 2022. od 25. do 29. lipnja u Livnu

 Franjevački samostan na Gorici i Franjevački muzej i galerija Gorica – Livno od 25. do 29. lipnja organiziraju manifestaciju pod nazivom "Kulturno vjerski dani – Naša Gorica 2022."

 

U sklopu spomenutog događaja organizatori su pripremili dvije izložbe u nedjelju s početkom u 19 sati, a prva od njih je iz Salona mladih, najvažnije izložbene manifestacije mladih umjetnika do 35 godina u Hrvatskoj.

Kako je pojašnjeno, u Franjevačkom muzeju izložbom "Iz Situacije 36. salona mladih" predstavlja se izbor radova 21 autora.

"Situacija je dio salonskog programa s kontinuitetom od 1968. godine, a koji nije unaprijed određen temom, nego kustoskim odabirom radova. Ove godine kustosica je Nevenka Šarčević koja selekcijom stvaralaštva unutar posljednje dvije godine predstavlja uvid u stvaralaštvo mladih umjetnika uzimajući u obzir različitost tema, kao i pristupa u korištenju medija, tehnika i materijala", kazali su organizatori i dodali da se izložba realizira u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika.

Druga izložba pod nazivom "Gosti" predstavlja radove jednog od najistaknutijih hrvatskih figurativnih kipara Nikole Vrljića.

Izložba Gosti donosi nesvakidašnji dijalog s izborom radova nastalim tijekom posljednjeg desetljeća. U odabiru se prepoznaje Vrljićeva fokusiranost na motive iz povijesti umjetnosti, poput drevnih civilizacija, ali i druge, kojima primjerice izražava odnos prema današnjem čovjeku kroz humor, isto tako i rad s različitim materijalima kao što je glina, keramika, akrilna smola, gips i bronca, navodi se u najavi. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!