[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/22\/domino-1-1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/22\/100x73\/domino-1-1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/22\/domino-1-1.png","size":"712.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

SARAJEVSKI DUO DOMINE OBJAVIO SPOT ZA PJESMU „NEMA VREMENA”

Mladi i perspektivni kantautorski duo sastav "Domine" iz Sarajeva snimio je novu pjesmu "Nema vremena" u izdanju Muzičke produkcije BHRT i dostupna je i na svim digitalnim muzičkim servisima. Prva je to pjesma u ciklusu pjesama koje su, kako kažu, napisali i snimili u vremenu pandemije, između četiri zida. 

Ciklus čini šest pjesama koje predstavljaju njihove duboke unutrašnje osjećaje prema situaciji u kojoj su se svi nalazili, a ona ih je provukla kroz spektar različitih osjećaja počevši od panike, straha, bespomoći, pa sve do sreće, nade i volje za dalje.

domine-2.jpeg

Odlučili su napisati te osjećaje na papir i pretvoriti u muziku jer je ona oduvijek bila nešto u čemu su se osjećali sigurno, a sigurnost im je u tom trenutku najviše trebala. Ovaj ciklus je obilježen rock stilom koji po svojoj prirodi dodatno pojačava upravo one osjećaje koje su iskazali dok su pjesme nastajale.

Za pjesmu " Nema vremena" snimljen je i spot.

- Zahvaljujemo se na podršci prijateljima iz Muzičke produkcije BHRT-a kao i Edisu Halimanoviću i Filipu Kenoviću koji su pomogli da vizualno oživimo našu pjesmu putem video spota kojeg ovim putem najavljujemo. Spot je sniman na lokacijama koje su prepoznate kroz temu i oslikavaju autentican prikaz pjesme. Ideja za snimanje spota se prepoznala u idealnim lokacijama za prikazati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Scene u muzickom studiju su snimljene u jednom od prostora Radio-Televzije BiH, gdje pjesma poprima svoj  obris u vokalno-instrumentalnom izvođenju, pretapanjem misli i ideja u njihov konačan oblik. Pjesma i spot sami po sebi na kraju nagovještavaju nastavak priče koji otvara znatiželju i naslućuje pravac u kojem će se kretati ciklus pomenutih pjesama- govori ovaj dvojac kojeg čine Irnes Divjan i Ema Burnazović.

domino-3.jpeg

Oni iza sebe imaju nekoliko objavljenih autorskih pjesama, a svoj rad do sada su predstavljali i na raznim festivalima i nastupima drugih vrsta.

Muzička produkcija BHRT-a izražava zadovoljstvo  ostvarenom saradnjom i još jednom potvrđuje podršku mladim i perspektivnim domaćim muzičarima.

Autori teksta: Ema Burnazović, Irnes Divjan, autori muzike i aranžmana: Irnes Divjan, Ema Burnazović, mix i master: Irnes Divjan.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!