[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/24\/crna-gora-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/24\/100x73\/crna-gora-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/24\/crna-gora-2.jpg","size":"60.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Krivokapić bi volio da poziv stigne iz Beograda

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da neće stajati na putu najboljih mogućih odnosa Crne Gore i Srbije i da bi volio da stigne poziv za prvu posjetu.

"Srbija je za Crnu Goru mnogo više od političke destinacije u koju treba otići", kazao je Krivokapić, prenosi Beta.

Na pitanje hoće li prvo posjetiti Beograd ili Prištinu u najavljenoj turneji po regiji, Krivokapić je ponovio da bi volio da poziv za posjetu stigne iz Beograda, jer ne vidi "u regiji važnije mjesto od Srbije za razgovor, dogovor, za sporazume koje Crna Gora treba da napravi".

Krivokapić je rekao da nema nikakav odnos s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem s kojim se, kako je naveo, vidio dva puta i to na sahranama.

"Nisu to bila ni mjesta ni prilika za bilo kakav razgovor. Nadam se da ćemo institucionalno izgraditi odnose između Srbije i Crne Gore koji će oslikavati realne potrebe naših građana", dodao je Krivokapić.

Komentirajući svoju izjavu, da su se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i Vučić češće sretali nego on sa svojim kumom, Krivokapić je naglasio da je zbog toga preživio medijski linč.

"Naravno da sam govorio o njihovim javnim susretima, koji nisu pratili odnosi Crne Gore i Srbije i to se mora mijenjati. Koliko sam uspio da pratim iz medija, Vučić nikada nije govorio o Đukanoviću, koga je poznavao toliko godina, onako kako govori o meni, a da sa mnom nije progovorio ni riječ", istaknuo je on.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!