[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/19\/plenkovic181220.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/19\/100x73\/plenkovic181220.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/19\/plenkovic181220.jpg","size":"83.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Plenković: Vjerujemo u pobjedu HDZ-a BiH na izborima u Mostaru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dao je u petak punu potporu HDZ-u BiH i nositelju liste te stranke za Gradsku izbornu jedinicu Mostar Mariju Kordiću.

"Uoči izbora u nedjelju, 20. prosinca, kada Mostarci nakon 12 godina biraju novo Gradsko vijeće, želim kazati kako je to dobro za demokratski legitimitet novih vijećnika, dobro za budućnost Mostara - multikulturnog grada, važnoga grada u Bosni i Hercegovini, političkog, gospodarskog, znanstvenog, kulturnog i sportskog sjedišta", istaknuo je hrvatski premijer Andrej Plenković u poruci koju je uputio za mostarske izbore.

Izrazio je želju da ovi izbori proteknu u najboljem redu i zaokruže lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

"Kao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice ovim putem želim uputiti potporu našoj sestrinskoj stranci - HDZ-u Bosne i Hercegovine, koja na ovim izborima ide s kandidatom za gradonačelnika dr. Marijom Kordićem. Njemu i njegovim kolegama kandidatkinjama i kandidatima želim dati punu potporu. Vjerujem da će nakon kampanje dobiti snažnu podršku od Mostaraca i da će zajedno s drugima voditi Grad u putu gospodarskoga razvoja, socijalne uključenosti i boljeg života svih ljudi u Mostaru", poručio je Plenković.

On je na kraju izrazio želju da izbori prođu dobro i da nakon nedjelje, kako je kazao, Grad dobije novo Vijeće i, naravno, novoga gradonačelnika.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!