[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/27\/xxt.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/27\/100x73\/xxt.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/27\/xxt.jpg","size":"78.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Košarkašice Srbije slomile Francuskinje na SP-u

Srpska reprezentacija može završiti na četvrtom mjestu samo ako reprezentacija Japana pobijedi favoriziranu Australiju, kojoj pobjeda donosi prvo mjesto i izbjegavanje mogućeg sudara s Amerikankama već u četvrtfinalu.

Naime, po završetku dvoboja Australije i Japana, kad bude poznat redoslijed svih reprezentacija, parovi četvrtfinala bit će određeni ždrijebom i to na način da će dvije najbolje reprezentacije iz skupina biti uparene s ekipama iz suprotne skupine koje su zauzele treće i četvrto mjesto.

U slučaju očekivane pobjede Australije nad Japanom, u skupini B bi prve dvije pozicije zauzele Australija i Kanada, a ždrijeb bi ih spajao s reprezentacijama Belgije i Portorika, koje su osvojile treće i četvrto mjesto u skupini A. Isto tako bi reprezentacije SAD-a i Kine, prva i druga iz skupine A, bile uparene s reprezentacijama Srbije i Francuske. izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!