[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/27\/xyc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/27\/100x73\/xyc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/27\/xyc.jpg","size":"163.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Njemački huligani prerušili se u Engleze i napravili incidente

Prije utakmice na Wembleyu Englezi se tradicionalno okupljaju u pubu u blizini stadiona. Ponekad i s djecom svrate na piće prije reprezentativnih utakmica. To su očito znali i njemački huligani koji su skovali pakleni plan.

Oni su se u spomenutom pubu pojavili prerušeni u Engleze, u dresovima domaće momčadi. Odjednom su izvadili “hladno oružje” i izazvali kaos. Pet osoba je zadobilo teže ozljede i nalaze se u bolnici, dok je još 20 navijača zadobilo lakše ozljede.

Do sukoba je došlo dva sata prije početka utakmice, otprilike u trenutku kada su se navijači spremali krenuti prema stadionu. Engleski mediji čak pišu da su huligani napadali starije žene i djecu te da nisu birali koga će udariti kada se pojave.

Nijemci su Englezima tijekom racije ukrali i zastavu i transparent, a kada se pojavila policija, počeli su bježati. Dvoboj ove dvije reprezentacije na Wembleyu završio je bez pobjednika (3:3).

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!