[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/30\/visitsarajevo-web-plakat-sdt-2020.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/30\/100x73\/visitsarajevo-web-plakat-sdt-2020.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/30\/visitsarajevo-web-plakat-sdt-2020.jpg","size":"89.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Konferencija 'Izađimo u susret turizmu' u Sarajevu

 "Izađimo u susret turizmu" naziv je konferencije koju Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizira danas, 30. septembra, a koja za cilj ima okupljanje turističkih djelatnika, predstavnika vlasti i struke, koji će zajedničkim idejama i dobrim primjerima iz prakse pokušati unaprijediti trenutno stanje outdoor turizma u KS.

Panelisti konferencije bit će predstavnici Planinarskog saveza KS, Udruženja brdskih biciklista, Gorske službe spašavanja, EU projekata čija je realizacija u toku, privatnog sektora, te profesori s Prirodno-matematičkog fakulteta i  Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

Teme o kojima će panelisti govoriti su: Sarajevo – grad među planinama, outdoor turizam kao šansa za razvoj obogaćenog turističkog proizvoda u Kantonu Sarajevo;  zaštita prirodnog okoliša i podrška organa vlasti planinarskoj organizaciji kao preduslov za uspješan razvoj outdoor turizma; outdoor turizam u ponudi turističkih agencija kroz pozitivna iskustva i potencijale, te bezbjedonosni aspekt outdoor turizma.

Bit će predstavljeni i projekti Sarajevo Outdoor City i Magična penjališta BiH, a učesnici će imati i vrijeme predviđeno za diskusiju i donošenje zaključaka koji će predstavljati temelj za programske aktivnosti Turističke zajednice KS u narednom periodu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!