[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/04\/elmedin-konakovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/04\/100x73\/elmedin-konakovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/04\/elmedin-konakovic.jpg","size":"71.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Intervju

Konaković: Zvali su me prestrašeni ljudi, koristio sam lične veze da provjerim kako su članovi njihovih porodica na KCUS-u

U novom broju magazina Start BiH, urednik Dario Novalić razgovara sa Elmedinom Konakovićem, predsjednikom Naroda i pravde. Prenosimo dio intervju koji se odnosi na pitanja vezana za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu:

Da li je ostala ona krivična prijava protiv Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu?

- Od prvog dana otkad je pišem, svaki dan imam neke druge okolnosti. Sa druge strane, to su moji emotivni napadi ili reakcije. Vodim računa da targetirajući gore odgovorne osobe ne daj Bože ne povrijedim nekog od ljekara koji rade pod strašnim pritiskom, bore se sa neviđenim problemom. Pažljivo i marljivo to pripremam, ali svaki dan sam uvjeren da se od toga ne smije odustati.

Mislim da Vas razumijem, jer ni Vi, ni ja, ni građani ne znaju ko je u pravu jer ne znamo šta se dešava na KCUS-u.

- To je najveći problem. Skupština KS kao osnivač ima pravo na dva člana Upravnog odbora koji bi bili naše oči u KCUS-u. Nama to gospođa Izetbegović i njen premijer Novalić ne dozvoljavaju, neće da nam to imenuju. HDZ to, naravno u dogovoru sa SDA, sprečava. Formiramo komisiju da utvrdi ima li gore toliko pacijenata koliko ona govori, ona nam ne da i pošalje dopis da kaže nemojte dolaziti. Tražimo od nje da ispoštuje zaključak i da obezbijedi krevete, ona kaže da neće. Problem sa kisikom, mi kažemo da vidimo šta je i da pomognemo, ona kaže da ne može. Nekoliko slučajeva prestrašenih ljudi, o njima ne mogu govoriti personalno, koji me zovu, ja koristim lične veze da provjerim kako su članovi njihovih porodica, da im javim da li su ljudi živi u covid odjeljenjima.

Pa ne ide baš da predsjednik jedne političke stranke traži gdje je Želimir Altarac Čičak nakon sedam dana?

- Tako je. To su strašne stvari. Mi to ne govorimo da kaznimo ni gospođu direktoricu ni njene saradnike, nego da pomognemo, ali u čemu da pomognemo kad ne znamo uopšte šta se gore dešava.

 

Cijeli intervju čitajte u novom broju magazina START BiH:reklama-start-554.jpg

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!