[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/15\/sabnor-komsic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/15\/100x73\/sabnor-komsic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/15\/sabnor-komsic.jpg","size":"350.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Komšić generalni pokrovitelj ovogodišnjeg "Igmanskog marša"

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas predstavnike Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR).

Sagovornici su razgovarali o nastavku saradnje i zajedničkom djelovanju na jačanju antifašističkih ciljeva i ideja.

Delegacija SABNOR-a, koju su činili  Ibrahim Čomić, akademik Mirko Pejanović i general Mustafa Poturak, upoznali su predsjedavajućeg Komšića sa planom organizacije obilježavanja godišnjice „Igmanskog marša“. Istaknuli su da na ovogodišnjem najmasovnijem okupljanju antifašista u regiji očekuju posjetioce iz regije i iz Austrije, Italije i Rusije.

Predsjedavajući Komšić je zahvalio predstavnicima SABNOR-a na njihovoj predanosti i radu na očuvanju istinskih antifašističkih i civilizacijskih vrijednosti.

Istaknuo je da su pojavni oblici fašizma, nažalost, prisutni i danas u našoj zemlji, ali i širom Evrope, te je zbog toga od izuzetne važnosti u Bosni i Hercegovini neprekidno jačati borbu protiv fašizma, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić bit će generalni pokrovitelj ovogodišnjeg „Igmanskog marša“, koji će biti održan 25. januara 2020. godine na Igmanu – Veliko polje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!