[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/22\/pozar-peljesac.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/22\/100x73\/pozar-peljesac.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/22\/pozar-peljesac.jpg","size":"56.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Kod Makarske izgorjelo 40 hektara šume i makije, požar gase i dva kanadera

Oko 40 hektara borove šume i makije izgorjelo je u požaru u Bristu kod Gradaca na makarskom području koji je planuo u četvrtak predvečer, a još uvijek je aktivan pa ga uz vatrogasce gase i dva kanadera.

U petak se od vatrogasaca doznaje da je požar izbio oko 18.30 sati, a jutros oko 7 sati prema Bristu su poletjela dva kanadera koji bi uvelike trebali olakšati gašenje jer se radi o uglavnom nepristupačnom terenu.

U gašenju sudjeluje 30 vozila i 125 vatrogasaca s makarskog, omiškog, imotskog i splitskog područja, a u pomoć im je stiglo i pet vatrogasaca s dva vozila iz Ploča.

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević potvrdio je Hini da je do sada izgorjelo između 30 i 40 hektara borove šume i makije te da su na požarište upućena dva kanadera.

Istaknuo je da je stanje na požarištu jutros dobro te da ni u jednom trenutku u požaru nisu bile ugrožene kuće.

"Cijelu noć se radilo tako da se požaru nije dalo da se širi. Južna i istočna strana su pogašene tijekom noći, a vatre još ima na sjeverozapadu visoko u brdu. Gore smo cijelu noć vukli pruge i pomalo suzbijali vatru, no sada će kanaderi to riješiti", rekao je Kovačević, prenosi Hina.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!