[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/sda-logo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/100x73\/sda-logo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/sda-logo.jpg","size":"64.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

KO SDA pozvao Vladu KS na veći angažman u vezi s pandemijom ili da podnese ostavku

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo pozvao je aktuelnu Vladu Kantona Sarajevo i Krizni štab KS na veći angažman u vezi s pandemijom koronavirusa, naglašavajući da će u protivnom doći do katastrofe i potpunog sloma zdravstvenog sistema u Sarajevu.

- Upozoravamo javnost da se od početka ove Vlade i skupštinske većine NIP, Naša stranka i SDP bave isključivo smjenama i imenovanjima svojih kadrova u javna preduzeća i ministarstva, gašenjem i spajanjem ministarstava i uhljebljenjem svojih kadrova. Napominjemo da su prvi koraci Fortine i Konakovićeve skupštinske većine bili smjena Kriznog štaba KS i imenovanje svojih podobnih kadrova u novi štab, a na štetu medicinske struke i zdravlja građana u Kantonu Sarajevo. Danas, nažalost, gledamo katastrofalne rezultate njihovog politikanstva, loše namjere, sebičnosti i neznanja - navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

Pozvali su premijera Edina Fortu, ministra zdravstva Harisa Vranića i cijelu Vladu KS da se "već danas počnu baviti suzbijanjem pandemije i širenjem zdravstvenih kapaciteta ili da hitno podnesu ostavke i prepuste svoja mjesta ekspertima i ljudima iz struke".

- Pozivamo njihovog šefa, Elmedina Konakovića, da i sam od svoje vlade traži da odstupe jer građani Kantona Sarajevo, zdravstveni radnici i zdravstveni sistem u KS nemaju više ni dan luksuza da budu taoci njihovog neznanja, beskorisnog populizma i političkog mešetarenja - saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!