[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/25\/bisera-turkovic-0521-03_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/25\/100x73\/bisera-turkovic-0521-03_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/25\/bisera-turkovic-0521-03_1.jpg","size":"63.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Khamenei traži da arapske države preispitaju sporazum sa Izraelom

Arapske države koje su 2020. godine normalizirale odnose s Izraelom moraju poništiti svoje odluke - izjavio je vrhovni iranski vođa Ali Khamenei u govoru održanom u povodu muslimanskog blagdana koji slavi rođenje poslanika Muhameda.

-Neke vlade su, nažalost, napravile greške, velike greške u normalizaciji odnosa s opresivnim cionističkim režimom. To je potez protiv islamskog jedinstva, zbog čega se moraju povući i ispraviti ovu veliku grešku - rekao je Khamenei, prema dijelovima iz govora emitiranog na državnoj televiziji.

Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Sudan i Maroko normalizirali su odnose s Izraelom 2020. godine, na poticaj tadašnjega američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog zeta Jareda Kuchnera, kreatora te strategije.

-Postigne li se jedinstvo muslimana, palestinsko pitanje bit će definitivno riješeno na najbolji način - kazao je ajatolah, prenosi Al Jazeera.

Vrhovni vođa je to rekao za vrijeme trajanja Konferencije islamskog jedinstva, koja se organizira svake godine u Teheranu u povodu rođenja poslanika Muhameda.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!