[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/13\/iran-ajatolah-khamenei-irna.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/13\/100x73\/iran-ajatolah-khamenei-irna.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/13\/iran-ajatolah-khamenei-irna.jpg","size":"80.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Khamenei: Izraelski režim "mora biti kažnjen i bit će kažnjen" zbog svog smrtonosnog napada na iranske diplomatske prostorije

Svjetski mediji prenose da je Iran pokrenuo napad na Izrael koristeći nekoliko desetina dronova Ravid.

Najviši vojni savjetnik vođe islamske revolucije ajatolaha Seyyeda Ali Khameneija kazao je ranije da je Izrael u potpunoj panici dok čeka odgovor Irana na izraelski teroristički napad na njegove diplomatske prostorije u Siriji, prenosi Presstv.

General-major Yahya Rahim Safavi je to rekao dok je govorio na komemoraciji višem komandantu Kuds snaga iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije (IRGC), brigadnom generalu Mohammadu Rezi Zahediju.

Zahedi je zajedno sa svojim zamjenikom generalom Mohammadom Hadijem Hajijem Rahimijem i još petoro ubijeni tokom izraelskog raketnog napada na konzularni odjel iranske ambasade u glavnom gradu Sirije Damasku 1. aprila.

"Prošla je sedmica da su cionisti u potpunoj panici i u pripravnosti", rekao je Rahim Safavi.

Dodao je da je Izrael obustavio kopnenu invaziju na grad Rafah u južnoj Gazi jer ne zna kako, gdje i kada će Iran dati svoj uzvratni odgovor.

Izrael i njegove pristalice su prestravljeni, naglasio je visoki iranski general.

“Ovaj psihološki, medijski i politički rat za njih je strašniji od samog rata, jer svake noći čekaju napad i mnogi od njih su pobjegli i otišli u skloništa”, istakao je Rahim Safavi.

On je rekao da su razlike među izraelskim političkim i vojnim zvaničnicima pojačane "jer svi znaju da je konzulat teritorija jedne zemlje".

Tokom govora u Teheranu u srijedu nakon što je predvodio namaz Ramazanskog bajrama, ajatolah Khamenei je rekao da izraelski režim "mora biti kažnjen i bit će kažnjen" zbog svog smrtonosnog napada na iranske diplomatske prostorije.

Vođa je dodao: „Zli cionistički režim počinio je još jednu grešku... a to je bio napad na iranski konzulat u Siriji. Konzulat i diplomatska predstavništva u bilo kojoj državi smatraju se teritorijom te zemlje. Kada napadaju naš konzulat, to znači da su napali naše tlo."

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!