[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/ff.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/100x73\/ff.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/ff.jpg","size":"85.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kamileri: Ferari je u kanalu

Izvršni direktor Ferarija Luis Kamileri priznao je da je slavna italijanska ekipa "u kanalu" i da će joj biti teško da iz njega izađe prije primjene novih pravila u Formuli 1 koja stupaju na snagu 2022. godine.

Ferari je van prvih pet ekipa u šampionatu prvi put poslije 27 godina.

Predsjednik Ferarija Džon Elkan nedavno je rekao da u ekipi ne očekuju početak pobjedničkog ciklusa dok se tehnička pravila ne promjene, a isto misli i Kamileri.

"Mi smo sada u kanalu i znamo da smo u kanalu. To je sticaj faktora, ali sve što bih rekao zvučalo bi kao izgovor, a mi izgovore ne volimo. Važno je da se usredsredimo na probleme i da radimo naporno i odlučno da se vratmo tamo gdje mislimo da je naše mjesto", naveo je Kamileri, prenio je danas Skaj.

Poslije devet trka Ferari je šesti na tabeli konstruktora. Italijanska ekipa od 1981. godine nije bila van prvih pet ekipa.

"Realno, biće teško", rekao je Kamileri na pitanje da li bi Ferari mogao da preokrene situaciju sljedeće sezone.

"U Formuli 1 se uvijek borimo sa vremenom, na stazi i u razvoju događaja i nema magičnog štapića. Trebaće vremena. Nadam se da ćemo sa više fleksibilnosti u pravilima sljedeće godine moći makar da napredujemo za korak. Mercedes, svaka im čast, obavili su nevjerovatan posao i vidjećemo u 2022. godine da li će se to promijeniti sa novim pravilima", naveo je Kamileri.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!