[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/cx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/100x73\/cx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/cx.jpg","size":"73.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Benfika bez Lige šampiona nakon deceniju, Lučeskuov Dinamo na korak od elite

Dinamo iz Kijeva je stigao do posljednjeg stepenika kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ukrajinski velikan je na svom terenu savladao AZ Alkmar 2:0 i igraće u plej-ofu za plasman u evropsku elitu.Mirčea Lučesku, čiji dolazak je među navijačima izazvao nemir, kao da ubjeđuje sve u Kijevu da je pravi čovjek za mjesto trenera, a Dinamo je do trijumfa došao golovima u drugom poluvremenu.

Prvi pogodak je djelo Žersona Rodrigeša, fudbalera koji je prije sedam dana napadao crnogorsku selekciju u dresu Luksemburga, a tačku na neizvjesnost je stavio Mikola Šaparenko.

Dinamo će u plej-ofu igrati sa Gentom koji je u Belgiji trijumfovao protiv bečkog Rapida - 2:1.

Pogađali su Dorš i Jaremčuk iz penala, jedini strijelac za goste bio je Demir.A PAOK je na "Tumbi" u Solunu bio bolji od Benfike, pa je novi mandat trenera Žorža Žezusa na klupi lisabonskog velikana počeo neslavno."Crno-bijeli" su slavili 2:1 autogolom Jana Fertongena u 63. i pogotkom Andrije Živkovića, bivšeg igrača Benfike, u 75. minutu.Poraz Benfike je u sudijskoj nadoknadi ublažio Rafa Silva.

Grke u plej-ofu čeka dvomeč sa ruskim Krasnodarom.

Benfika neće igrati u grupnoj fazi Lige šampiona prvi put od 2010. godine.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!