[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/28\/xxtz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/28\/100x73\/xxtz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/28\/xxtz.jpg","size":"53.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kajri Irving vjeran Bruklinu

Košarkaš Bruklin Netsa Kajri Irving saopštio je danas da će i naredne sezone igrati za tu ekipu.

Plejmejker je imao dva dana da iskoristi opciju koja mu garantuje ugovor od 35 miliona eura za četvrtu godinu u Netsima.

"Normalni ljudi pokreću svijet napred, ali oni koji se usuđuju da budu drugačiji vode nas u budućnost. Odlučio sam da iskoristim tu opciju. Vidimo se na jesen", rekao je Irving za američki Atletik.

Irving je u Bruklin došao 2019. godine, i u tri sezone prosječno je bilježio 27,1 poen i šest asistencija po utakmici.

Za Bruklin je 30-godišnji košarkaš odigrao samo 103 utakmice, zbog raznih povreda i odbijanja da se vakciniše protiv koronavirusa.

U karijeri Irving je nastupao i za Klivlend i Boston.

Njegova odluka mogla bi da utiče na budućnost Kevina Djurenta, koji je ranije rekao da će sačekati odluku Irvinga prije nego što odluči da li ostaje u Bruklinu.

Netsi su ove sezone poraženi u prvoj rundi plej-ofa od vicešampiona NBA lige Bostona sa 4:0 u seriji. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!