[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/xd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/100x73\/xd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/08\/xd.jpg","size":"51.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Juve bez prava na grešku, Dortmund drhti zbog Halanda

Fudbaleri Juventusa dočekuju sutra ekipu Porta u revanš meču osmine finala Lige šampiona, dok će Borusija Dortmund ugostiti Sevilju.

Porto ima prednost od 2:1 iz prvog meča, tako da Juve mora da juri pobjedu.

Na ruku šampionu Italije ide povratak Alvara Morate u formu. Morata je na posljednje dvije utakmice postigao tri gola, uključujući i pogodak  protiv Lacija (3:1) za vikend.

Morata je postigao šest golova u ovoj sezoni Lige šampiona, dva više od Kristijana Ronalda koji je za vikend dobio odmor. On je u meču s Lacijom odigrao samo posljednjih 20 minuta i trebalo bi da bude svjež za sutrašnji meč.

Trener Andrea Pirlo se nada da će se se Đorđo Kjelini i Matajs de Liht oporaviti na vrijeme, dok su van stroja i dalje Paulo Dibala i Rodrigo Bentakur.

Porto, takođe, ima problem s povrijeđenim igračima medju kojima je i defanzivac Pepe.

Dorusija Dortmund je u prvom meču protiv Sevilje slavila sa 3:2, uz dva gola Erlinga Halanda.

Dortmund je tokom vikenda izgubio od Bajerna iz Minhena sa 4:2, što bi moglo da ostavi traga na njemački tim, dok je Haland u 60. minutu napustio teren zbog povrede.

Na drugoj strani, Sevilja je u velikim problemima pošto je od meča u Njemačkoj izgubila tri od četriti utakmice, a posljednji od Elćea koji se bori za opstanak u La Ligi.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!