[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/21\/rosu.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/21\/100x73\/rosu.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/21\/rosu.jpg","size":"87.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Jutros mirno na prelazima Jarinje i Brnjak

Na prelazima Jarinje i Brnjak od jutros je mirno, javlja Tanjug.

Kako se navodi, samo 800 metara od ovih prelaza, u opštinama Leposavić i Zubin Potok, nalaze se jedinice kosovskih specijalnih snaga (Rosu).

Tu su prenoćili i nezadovoljni građani sa sjevera Kosova.

Za razliku od jučerašnjeg dana, kada su ovdje bile duge kolone vozila, sada je na prelazu dvadesetak kamiona koji čekaju normalizaciju saobraćaja kako bi mogli da nastave put.

Na prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare od ponedjeljka ujutro počela je primjena mjera vlade u Prištini za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze na Kosovo.

Vozači su tom odlukom primorani da sa automobila skinu registarske oznake Republike Srbije i postave privremene "RKS" tablice koje koštaju pet eura i važe dva mjeseca, prenosi Tanjug.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!