[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/23\/boris-johnson.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/23\/100x73\/boris-johnson.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/23\/boris-johnson.jpg","size":"71.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Johnson: Nove restrikcije zbog koronavirusa nisu u planu

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je da nove restrikcije zbog koronavirusa nisu u planu, budući da su ga savjetnici upozorili da bi rano djelovanje s blažim mjerama za smanjenje sve većeg broja slučajeva smanjilo potrebu za kasnijim strožim restrikcijama.

Johnsonova vlada je saopćila da još nema potrebe za uvođenjem "plana B" koji uključuje obavezno nošenje maski, rad od kuće i Covid pass, iako bi se takve mjere mogle uvesti ako se ne vakcinišu oni koji to do sada nisu učinili, piše MSN. 

Johnson je u ljeto ukinuo ograničenja koja su bila na snazi u Engleskoj zbog COVID-a i rekao da je, iako broj slučajeva raste, nije ništa što nisu očekivali.

Ranije je rekao da velika stopa vakcinacije ove godine će značiti da će biti smanjen broj smrtnih slučajeva kao i onih koji zahtijevaju hospitalizaciju za razliku od ranijih faza pandemije.

Upitan o mogućnosti ponovnog zatvaranja tokom zime, premijer je rekao da u ovom trenutku ne vidimo apsolutno ništa što bi ukazivalo na to da je to uopće na stolu za razmatranje.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!