[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/ad.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/100x73\/ad.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/ad.jpg","size":"195.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Jedan od najvećih sportskih događaja možda će se održati bez publike

Francuska minstarka sporta Roksana Marasineanu u razgovoru je za radio "France Bleu" izjavila kako smatra da bi ovogodišnje izdanje jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu, biciklističke trke "Tur d Frans" moglo da se održi bez gledalaca uz stazu.

"Sve je zamislivo, pa i održavanje Tura bez gledalaca. Za razliku od ostalih takmičenja, Tur se u svom ekonomskom modelu ne oslanja na prodaju ulaznica jer je dolazak navijača uz trasu trke besplatan. Smatram kako je sada čitav odgovorni svijet u svojim kućama, pa bi želio da gleda neku televizijsku emisiju uživo, pa održavanje Tura bez gledalaca ne bi bilo tako veliki gubitak jer bismo ga svi pratili putem maih ekrana", izjavila je ona.

Francuska vlada u razgovorima je s kompanijom ASO, koja organizuje Tur o mogućnosti održavanja trke nakon što su zbog pandemije koronavirusa već odloženi najveći sportski događaji koji je trebalo da se održe u 2020. - Olimpijske igre u Tokiju i fudbalski EURO.

Ovogodišnji Tur bi trebalo da počne 27. juna u Nici, a završi 19. jula u Parizu. Od pokretanja trke 1903. godine održano je 106 izdanja, a prekidali su je samo svjetski ratovi.

Ranije ovoga mjeseca odložena je prva velika trka u biciklističkom kalendaru, "Điro d'talija" koja je bila zakazana za 9. do 31. maj, a još  nije određen novi termin za njeno održavanje.

izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!