[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/as.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/100x73\/as.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/as.jpeg","size":"57.57","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Preminuo Peleov mlađi brat

Mlađi brat je dnog od najvećih nogometaša svih vremena Pelea, Zoka preminuo je u 77. godini u bolnici u brazilskom gradu Santosu od raka prostate.

Vijest o Zokinoj smrti objavio je Santos za koji su svojevremeno igrali i Pele i on.

No, dok je Pele u dresu Santosa u 638 utakmica postigao 619 pogodaka te osvojio šest naslova prvaka Brazila i dvije Kope libertadores, Zoka je tokom svoje igračke karijere upisao tek 15 nastupa i četiri pogotka za taj klub prije no što se 1962. godine posvetio porodičnom životu.

Prema pisanju brazilskog dnevnog lista Folja de Sao Paulo, upitno je hoće li se Pele pojaviti na sahrani mlađeg brata, s kojim je bio jako vezan, zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi.

izvor:vijesti.me

foto: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!