[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/22\/japanski-sufle.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/22\/100x73\/japanski-sufle.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/22\/japanski-sufle.jpg","size":"67.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Japanski sufle za kojim je poludio svijet

VIDEO s receptom i tutorijalom za izradu ovog kolača pogledalo je više od  12 miliona ljudi, a za to postoji dobar razlog! Zašto?

Pa, prije svega, za izradu vam je potrebno samo 3 sastojka a to su jaja, tamna ili bijela čokolada i kremasti sir!

SASTOJCI:

3 jaja

120 grama bijele (ili tamne) čokolade

120 g kremastog sira

POSTUPAK:

Prvo je potrebno odvojiti bjelanca od žumanca i staviti bjelance u frižider. Zatim zagrijavamo pećnicu na 170 stepeni te topimo čokoladu na pari. Bjelance tuče u gusti snijeg te odvojeno umutimo žumance.

Otopljenu čokoladu miješamo s kremastim sirom dok ne dobijemo ravnomjernu smjesu i zatim dodajemo žumance pa bjelance. Nauljimo papir za pečenje te ga stavljamo u kalup za kolač i uljevamo smjesu.

Kalup stavljamo na veći lim za pečenje u koji ulivamo ključalu vodu i zatim sve pažljivo stavljamo u pećnicu.

Kolač prvo pečemo 15 minuta na 170 stepeni, zatim još 15 minuta na 160 stepeni, a zatim gasimo pećnicu i u njoj ostavljamo kolač da se peče još 15 minuta.

Uputstvo za izradu japanskog sufle kolača od sira možete pogledati i na videu:

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!