VIDEO s receptom i tutorijalom za izradu ovog kolača pogledalo je više od 12 miliona ljudi, a za to postoji dobar razlog! Zašto?
Pa, prije svega, za izradu vam je potrebno samo 3 sastojka a to su jaja, tamna ili bijela čokolada i kremasti sir!
3 jaja
120 grama bijele (ili tamne) čokolade
120 g kremastog sira
Prvo je potrebno odvojiti bjelanca od žumanca i staviti bjelance u frižider. Zatim zagrijavamo pećnicu na 170 stepeni te topimo čokoladu na pari. Bjelance tuče u gusti snijeg te odvojeno umutimo žumance.
Otopljenu čokoladu miješamo s kremastim sirom dok ne dobijemo ravnomjernu smjesu i zatim dodajemo žumance pa bjelance. Nauljimo papir za pečenje te ga stavljamo u kalup za kolač i uljevamo smjesu.
Kalup stavljamo na veći lim za pečenje u koji ulivamo ključalu vodu i zatim sve pažljivo stavljamo u pećnicu.
Kolač prvo pečemo 15 minuta na 170 stepeni, zatim još 15 minuta na 160 stepeni, a zatim gasimo pećnicu i u njoj ostavljamo kolač da se peče još 15 minuta.
Uputstvo za izradu japanskog sufle kolača od sira možete pogledati i na videu:
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.