[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/15\/pozivnica1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/15\/100x73\/pozivnica1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/15\/pozivnica1.jpg","size":"433.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Izložba u Centru kulture i mladih, prihod za 'Srce za djecu oboljelu od raka'

Centar kulture i mladih (CKM) Općine Centar Sarajevo najavio je za petak navečer, u Foto galeriji Jelićeva, humanitarnu prodajnu izložbu radova polaznika radionice kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva, a prihod od prodaje namijenjen je Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'.

Radi se o unikatnim umjetničkim djelima nastalim kao rezultat višemjesečnog truda, učenja i upoznavanja s tehnikama kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva kao i različitim stilovima pisanja.

- U mladim generacijama, osim mašte, kreativnosti i ljubavi prema umjetnosti, želimo razvijati osjećaj za društvenu odgovornost i empatiju prema drugom i drugačijem. Stoga, pozivamo građane da kroz kulturu i umjetnost pošaljemo poruke podrške i zajednički stanemo uz male heroje i borce - navode iz JU CKM.  

Humanitarna prodajna izložba bit će upriličena 17. januara u JU Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo na adresi Jelića broj 1, u 19 sati.       

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!