[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/25\/izetbegovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/25\/100x73\/izetbegovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/25\/izetbegovic.jpg","size":"31.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Čitaj, saznaj

Izetbegović: Tražimo 350 hiljada glasova, ostvarili smo obećanje o 100.000 radnih mjesta

U Društvenom domu u Tarčinu 20. septembra je održan predizborni skup SDA na kojem se obratio predsjednik stranke i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Rekao je kako od završetka rata nije bilo važnijih izbora.

"I naš narod to osjeća i naš narod to zna. Potrebna nam je velika, a ne samo obična pobjeda. Tražimo 350.000 glasova", poručio je Izetbegović.

"Ostvarili smo obećanje o 100.000 novih radnih mjesta, napunili budžete na svim nivoima, u velikoj mjeri poboljšali status penzionera i branioca BiH. Potrebna nam je sloga i dodatna potpora liderskoj SDA. 350.000 glasova za SDA i nadjačat ćemo kočničare. Pojačajte snagu motora koji 32 godine vuče BiH u pravom smjeru", izjavio je između ostalog Izetbegović.

On je zatražio od birača da na izborima daju puno povjerenje njegovoj stranci.

"Pokrenut ćemo reforme, izgradnju, ekonomiju kao nikada do sada. Gradit ćemo autoputeve, brze ceste, aerodrome, investirati u poljoprivredu i energetiku kako nismo mogli do sada. Rezultat će biti 50 posto više plaće i penzije do kraja nastupajućeg mandata", kazao je Izetbegović.

Na skupu su se također obratili predsjednik Općinskog odbora SDA Hadžići Adi Kalem, nositeljica liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Alma Čolo, nosilac liste SDA za Parlament FBiH Eldar Čomor, nosilac liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo Mahir Dević i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!