[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/211013-izetbegovic-bakir.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/100x73\/211013-izetbegovic-bakir.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/211013-izetbegovic-bakir.jpg","size":"58.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Izetbegović: Spreman sam održati sastanak "jedan na jedan" sa Dodikom

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je spreman održati sastanak "jedan na jedan" s predsjednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miloradom Dodikom.

- Zanima me da li se stvarno radi o nekim pogrešnim predstavama i možda se još uvijek stvari daju zaustaviti - rekao je Izetbegović.

Dodao je da je spreman razgovarati o deblokadi institucija, jer smatra da je moguće "elegantno" izaći iz ove situacije u vezi s primjenom "Inzkovog zakona".

Izetbegović je pojasnio da je Parlamentarna skupština BiH imala 15 godina da usvoji takav zakon ali nije i bivši visoki predstavnik je bio prisiljen da to uradi.

- Mi još uvijek možemo usvojiti takav zakon i tražiti od OHR-a da povuče ovaj, što bi bio izlaz iz ove situacije - smatra Izetbegović. 

Istakao je da je čuo da bi srpska strana bila zainteresovana da taj zakon obuhvati i Jasenovac, te da SDA nema ništa protiv. 

Izetbegović je potcrtao da ni po koju cijenu neće pregovarati o Ustavu, vraćanju na izvorni Dejtonski sporazum i poziciji OHR-a.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!