[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/24\/granicna-policija-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/24\/100x73\/granicna-policija-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/24\/granicna-policija-bih.jpg","size":"360.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Izaslanstvo Savezne policije Njemačke u posjetu Graničnoj policiji BiH

Izaslanstvo Savezne policije Njemačke na čelu s predsjednikom Predsjedništva Dieterom Romannom, u sklopu posjeta BiH, sastalo se s rukovodstvom Granične policije BiH (GPBiH).

 Romann se posebno interesirao o situaciji na granici, stanju s ilegalnim migrantima, problemima s kojima se GPBiH suočava i zajedničkim aktivnostima dvaju agencija u cilju sprečavanja ilegalnih migracija i svih oblika prekograničnog kriminala, priopćila je Granična policija BiH.

 Izaslanstva su zajedno obišla Zajednički centar za policijsku suradnju između BiH, Crne Gore i R. Srbije u Trebinju (ZCPS), u kojem rade policijski službenici GPBiH i MUP-ova R.Srbije i Crne Gore.

 Vlada SR Njemačke od osnivanja ZCPS-a donirala je dio specijalističke opreme i pod njenim pokroviteljstvom organizirane su specijalističke obuke za službenike koji zajedno rade u ZCPS-u.

 Kada je riječ o podršci SP Njemačke GPBiH, u 2017. i 2018. godini realizirane su brojne zajedničke aktivnosti u cilju operativnog jačanja agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH.

 Ravnatelj GPBiH Zoran Galić zahvalio je predsjedniku Romannu na podršci i prijateljskom odnosu SP Njemačke koja je bila važan partner u uspostavljanju, i što je još značajnije razvoju GPBiH.

 Vlada SR Njemačke u dosadašnjem razdoblju GPBiH donirala je opremu u vrijednosti oko 7.700.000 maraka, te organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije, navodi se u priopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!