[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/21\/lavrov2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/21\/100x73\/lavrov2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/21\/lavrov2.jpg","size":"296.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Članovi Predsjedništva BiH s ministrom Lavrovom o unapređenju saradnje

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović primili su danas u Sarajevu ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, koji je istaknuo da Rusija u pоtpunоsti podržava i pоštuје teritorijalni integritet i suvеrеnitеt BiH, kао i njеnu unutrаšnju strukturu ustаnоvlјеnu Dејtоnskim mirоvnim spоrаzumоm.

Bosna i Hercegovina i Ruska Federacija održavaju dobre i stabilne odnose i obostrani je interes da se bilateralna saradnja dalje unapređuje, a posebno na ekonomskom planu i u vanjskotrgovinskoj razmjeni, te u oblastima infrastrukture, energetike, obrazovanja, nauke i kulture.

Iskazan je interes za promociju bh. privrede u Rusiji i mogućnosti otvaranja bh. tržišta za potencijalne investitore i ruske kompanije. Konstatiran je značaj aktiviranja ekonomske saradnje, a posebno unutar Međudržavne komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju.

Na sastanku je naglašeno da Ruska Federacija poštuje opredjeljenje Bosne i Hercegovine da se pridruži Evropskoj uniji, te da cijeni odluku svih nivoa vlasti u BiH da se istovremeno razvijaju dobri odnosi s Ruskom Federacijom.

Razgovarano je o potrebi nastavka dobre saradnje BiH i Rusije na multilateralnom planu.

Članovi Predsjedništva BiH iskazali su zahvalnost za interes i posjetu visoke ruske delegacije BiH, što je podstrek daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa dvije prijateljske zemlje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!