[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/16\/galaxy-nesto-novo.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/16\/100x73\/galaxy-nesto-novo.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/16\/galaxy-nesto-novo.png","size":"549.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Iz Samsunga najavili najmoćniji Galaxy uređaj do sada

Samsung je ove sedice objavio zanimljiv dieo s kojim je najavio predstavljanje novog Galaxy uređaja, a čije je predstavljanje zakazano za 28. april. U videu se ne spominje o kojem je uređaju riječ, ali ova južnokorejska kompanija jasno je dala do znanja da pripremaju nešto veliko, te su najavili dolazak najmoćnijeg Galaxy uređaja do sada! 

Kada se spominje Galaxy, većina će vjerojatno prvo pomisliti na Samsungove pametne telefone, ali Samsung je ranije ove godine već predstavio svoje adute iz Galaxy S serije, dok se predstavljanje nove generacije savitljivih telefona iz serije Galaxy Z Fold očekuje kasnije.

Umjesto telefona, Samsung će za 13 dana predstavini, najvjerovatnije, nove modele prijenosnih kompjutera iz serije Galaxy Book Pro, što sugerira i kraj teaser videa u kojem se može prepoznati podizanje ekrana prenosnog kompjutera. Glasine o tim modelima već su objavljene, kao i njihove fotografije te bi, prema njima, Samsung mogao predstaviti modele Galaxy Book Pro i Book Pro 360. 

Ono po čemu bi ovi uređaji trebali biti najjači Galaxyji do sada jest posljednja generacija Intelovih Core i procesora na kojima će raditi, a jedan bi model trebao imati i Nvidijinu MX 450 grafiku. Što se ostalih opcija tiče, treba spomenuti podršku za 5G (kod nekih modela) te OLED ekrane. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!