[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/bugojno-beba.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/100x73\/bugojno-beba.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/bugojno-beba.jpg","size":"141.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Istražitelji provjeravaju dojave građana u slučaju ubojstva bebe

 Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju tragove na koje su ih uputili građani, nakon što su u srijedu zatražili njihovu pomoć u slučaju ubojstva bebe čije je tijelo pronađeno 5. rujna u rijeci Vrbas u Bugojnu.

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti djeteta utapanje, a s obzirom na stupanj raspadnutosti tijela policija vjeruje da je beba u rijeku ubačena na uzvodnom području koje se proteže sve do Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

- Policija trenutno provjerava navode do kojih je došla nakon poziva građanima da pomognu u istrazi - rekao je glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBŽ Hasan Hodžić.

Provjera bolnica, domova zdravlja i rodilišta nije donijela pomak u istrazi, a vjeruje se da porođaj nije izvršen pod liječničkim nadzorom.

U zadnjih desetak godina na području ŽSB zabilježena su tri slučaja čedomorstva.

Dva su se dogodila u Vitezu, od kojih je ono starije riješeno, dok je slučaj iz ožujka 2015. godine, u kojem je tijelo novorođenčeta pronađeno u napuštenom kamenolomu u viteškom mjestu Veliki Mošunj, još uvijek neriješen.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!